Formare gazon prin insamantare

11Servicii incluse: erbicidare totala, mobilizare/completare pamant, pamant gazon (in functie de caracteristicile terenului de ingazonat), nivelat, insamantat si fertilizare tip starter (pentru a scurta prima etapa de formare a gazonului).

Perioada formare gazon: intre 10 si 25 zile de la insamantare, primul tuns. in functie de anotimp si conditii meteo, gazonul se va forma intre 45 si 90 de zile. Un gazon matur se va obtine abia din al doilea an.

Insamantarea se executa exclusiv cu masini moderne, marca SCOTTS (SUA) sau SEMBDNER (ITALIA), care asigura insamantarea uniforma.

Atentie:

  • in functie de temperatura, umiditate, tratament nutritiv adecvat, ingrijire regulata, etc., aceste perioade pot fi semnificativ reduse.
  • nu recomandam ingazonarea terenurilor fara realizarea prealabila a unui sistem de irigatie. in situatia de imposibilitate asigurare apa necesara, exista posibilitatea ingazonarii cu un mixt special, dedicat zonelor aride (acest tip de iarba are mult mai putina nevoie de apa dar, ca dezavantaj, nu se preteaza traficului).

Tipuri de gazon: Sun & Shade, Finesse, Performance, Seminte de gazon PROSELECT USA

Avantaje

  • pret redus in comparatie cu gazonul rulou;
  • alegerea unui tip de samanta adecvat zonei si proprietatilor solului de ingazonat;

Dezavantaje

  • perioada de formare mai lunga, implicit o perioada mai lunga in care zona ingazonata poate fi calcata cu piciorul in conditii restrictive.

Formare gazon prin montare rulouri de gazon

gazon

Servicii specifice: erbicidare totala, mobilizare/completare pamant, pamant gazon (in functie de caracteristicile terenului de ingazonat), nivelat, fertilizare tip starter (pentru a scurta prima etapa de inradacinare a gazonului), montare rulouri si tavalugit – primul tuns.

Avantaje

– poate fi calcat imediat, dupa 7-14 zile putand fi exploatat conform specificului sau.

Dezavantaje

– pret ridicat in comparatie cu formarea gazonului prin insamantare;
– oferta restransa de mixuri de gazon; oferte deficitare pentru zonele aride, umbroase in special, etc.